Jyske Bank: 2016 fra A til Z

Bankens strategi, de mål vi har nået – og de udfordringer der har været. Fra A-Z, i ord og billeder.

A

Anders Dam

Slippers

Anders Dam gik ikke på pension i 2016 – og han gør det heller ikke i 2017, hvis det står til ham selv (selvom betting-firmaer og kommentatorer gætter på noget andet). Derimod blev han i 2016 kåret til ”Danmarks Bedste CEO på Twitter”

B

Bedste sællert

Jyske Banks bankboliglån rundede i 2016 80 mia. kr. i udlån på kun tre år – og er dermed bankens bedste sællert nogensinde.

C

Cash or card

63 Jyske Bank-afdelinger er nu ”kasseløse”. Til gengæld er der installeret 87 pengeautomater, hvor kunderne selv kan hæve og sætte penge ind – også euro.

Og udviklingen fortsætter. Den 1. april 2017 vil samtlige 95 afdelinger have den nye pengeautomat. Fra ultimo 2017 og fremover har 17 afdelinger en kasse.

D

Danmark

Jyske Bank fokuserer primært på det danske marked – også kaldet “a Danish play”. Det vil sige, at Jyske Bank primært er afhængig af udviklingen i dansk økonomi. Og ifølge Anders Dam (og det store udland) er det ikke helt tosset at være dansker i øjeblikket:

”Der er styr på statsfinanserne, der er styr på betalingsbalancen, der er styr på den finansielle sektor.”

Anders Dam til Berlingske

E

Energiniveau

I en bank uden bonus regner det til gengæld med basser, når vi fejrer succeser og har brug for at få fyldt energidepoterne op. Og det skete heldigvis rigtig tit i 2016.
#vielskerbasser

F

Finanssektorens Fedeste Fester

(og mest tilfredse medarbejdere)
Både vores egen medarbejderundersøgelse og sektorens imageundersøgelse viste entydigt: Jyske Bank har sektorens mest tilfredse medarbejdere blandt de landsdækkende banker.

G

Gibraltar

I september var Jyske Bank Gibraltar hovedsponsor ved Gibraltar Music Festival. Senere på året kårede Euromoney afdelingen på Gibraltar til ”Best Private Banking” og ”Best Corporate Banking”.

H

Hurtigst voksende realkredit­institut

BRFkredit er Danmarks hurtigst voksende realkreditinstitut. Realkreditudlånet er steget fra 201,6 mia. kr. pr. 1. kvartal i 2014 til 272,7 mia. kr. i 2016, og årsresultatet før skat steg for 3. år i træk og landede på 1.295 mio. kr.

P.S. I 2016 lancerede BRFkredit også app’en “Bedste lån”, som overvåger dine lån, giver dig forslag til låneomlægning og overblik over dagens kurser.

I

Institutionelle kunder vælger bedste realkredit-setup

De største institutionelle kunder vurderede i en stor Prospera-undersøgelse realkredit-setup’et hos de skandinaviske børsmæglere – og kårede for første gang Jyske Bank som vinder.

Her i starten af 2017 kårede Økonomisk Ugebrev for 3. år i træk Jyske Bank som bedste obligationsmægler i Danmark.

J
K

Kunderne vælger Jyske Bank

”Jyske Bank er den store vinder på bankmarkedet i 2016, når der måles på antallet af nye kunder.”

Voxmeter og Finanswatch, 25. januar 2017

Ifølge Voxmeter havde Jyske Bank også de mest tilfredse privatkunder – og en punktmåling fra Aalund viser, at Jyske Bank ligger nr. 1 målt på kundetilfredshed blandt de fire største erhvervsbanker.

L

Lederforum

Jyske Banks Koncernstrategi blev i januar præsenteret for 400 ledere og efterfølgende implementeret i resten af organisationen. Jyske Bank og BRFkredit fik ved samme lejlighed fælles værdigrundlag.

M

MobilePay

Jyske Bank vinkede farvel til Swipp og valgte i stedet at tilslutte sig MobilePay.

N

Nul stigende bidragssatser

Rentetillægget og bidragssatserne blev ikke hævet på hverken Jyske Banks bankboliglån eller hos BRFkredit.

O

Online

Jyske Banks nyeste afdeling hedder… Online. Vi har åbent alle ugens dage fra kl 8-20 – og imødekommer dermed vores kunders behov for rådgivning uden for normal åbningstid – eller bare derhjemmefra.

P

Panama Papers

Panama Papers satte i foråret atter fokus på problemet med ”skattely”. Og vi understreger igen: Jyske Bank medvirker ikke til skatteunddragelse.

Læs mere om sagen

Q

Quizzen sluttede den 7. marts 2017. Vinderen får besked den 5. januar 2018.

Quiz

zzz
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

R

Renterne – det søde og det sure

Renterne faldt i 2016 til et historisk lavt niveau. Boligejerne jublede, mens erhvervslivet oplevede at skulle betale negative renter af deres indestående.

S

Swipp

Se mere under M – for MobilePay

Smiley

T

Tænk

Forbrugerrådets magasin TÆNK kårede for andet år i træk Jyske Bank som ”Bedst i test”.

Læs hvorfor

U

Udbytte til Jyske Banks aktionærer

Bestyrelsen indstiller til den ordinære generalforsamling i marts 2017, at der udbetales et ordinært udbytte på 5,25 kr. pr. aktie – svarende til et samlet udbytte på 500 mio. kr.

Den 1. marts 2017 påbegyndes et nyt aktietilbagekøbsprogram af egne aktier til en modværdi af op til 500 mio. kr. Programmet løber indtil 29. september 2017.

udbytte pr. aktie

samlet udbytte

V

Vild jubel

Håndboldheltene fra Bjerringbro-Silkeborg hævede for første gang pokalen som danske mestre. Følg dem på jyskebank.tv/mesterskabskanalen

X

X-faktoren er social ansvarlighed

Social ansvarlighed – også kaldet CSR – bør og skal være en hjørnesten i en moderne virksomhed. Jyske Bank er medlem af FN’s Global Compact (FN’s globale retningslinjer for virksomheders sociale ansvar).

I 2016 fokuserede vi bl.a. på madspild gennem et samarbejde med fødevareBanken. MURMAL-projektet i Aalborg satte fokus på at få unge i arbejde. Og så blev der kørt 1.500.000 kr. ind til kræftramte børn ved årets SportsCar Events.

til kræftramte børn

Y

Yndlingsbilen er leaset

Flere og flere danskere vil hellere leje end eje. Og det kunne Jyske Finans også mærke i 2016, hvor privatleasing satte nye rekorder. I forhold til 2015 steg udlånet med 13% til 17.084 mio. kr.

Z

Zuperlån

Zuperlån… Okay ”S” var taget, men det er svært at komme udenom kioskbaskeren Jyske Renteloft Cibor3 – eller i daglig tale: Superlånet. Det nye lån ramte markedet i juni og blev omgående en sællert hos de danskere, som elsker F1 – men ønsker et loft over renten.